10 százalékkal drágulhatnak a karácsonyfák tavalyhoz képest

gazdaság
2022 november 18., 05:18

Idén csaknem 10 százalékkal drágulhatnak a karácsonyfák tavalyhoz képest, a kereslet háromnegyedét fedezi a belföldi termelés, közölte az MTI-vel a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete. Az érdekvédelmi szervezet szerint

a gyenge forint és a szállítási költségek jelentős emelkedése miatt drágul az import. A belföldi termelők pedig ehhez igazítják az áraikat.

Hozzátették: a magyar fenyőfatermesztőknek hosszú időn keresztül csak a költségeik nőttek, de az áraikat nem tudták jelentős mértékben módosítani.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A magyar karácsonyfa piac forgalma 1,8-2 millió darab, aminek a negyede érkezik külföldről. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt