A Fidesz képviselőjelöltje és szélsőjobbos kötődésű alapítvány lép fel az iskolában, ami elhatárolódott Pankotai Lilitől

POLITIKA
2022 november 18., 06:00
comments 13

„Az élet védelmében” címmel szerveznek előadást a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában jövő pénteken. Ez az iskola határolódott el egyik diákjától, Pankotai Lilitől, amiért „a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető” beszédet mondott az október 23-i oktatási tüntetésen. Pankotai Lili azóta bejelentette, hogy elhagyja az iskolát.

link Forrás

Az esemény házigazdája Kővári János, aki 2010 és 2014 közt fideszes országgyűlési képviselő volt, és az idei választásokon is kormánypárti jelöltként indult. Kővári a pécsi közgyűlésben a KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület közös frakcióját vezeti.

Előadást tart az iskolában Földi-Kovács Andrea, a Hír TV egykori műsorvezetője, aki azóta a Védett Társadalom Alapítvány (VTA) kuratóriumának tagja. A szervezetben többnyire a kormánypárti sajtó ismert szereplői dolgoznak, de számos szál köti az alapítványt szélsőjobboldali csoportokhoz is, írtuk korábbi cikkünkben. A Kővári által megosztott plakáton a VTA logója is szerepel.

Kővári János a Védett Társadalom Alapítvánnyal közösen szervezett szombati tüntetésen.
photo_camera Kővári János a Védett Társadalom Alapítvánnyal közösen szervezett tüntetésen tavaly, a pécsi Pride idején

Az alapítványt a kultúrharcos cikkeiről ismert Szakács Árpád és Moys Zoltán, a Kitörés-emléktúrát szervező Börzsöny Akciócsoport vezetője hozta létre. 2011-ig Moys cége, a Dextramedia gyártotta az akkor még szélsőjobboldali Jobbik N1TV híradóját is, amelynek egyik adásában jelentős államférfiként emlékeztek meg Adolf Hitlerről. Az alapítvány zárt csoportjában időnként Incze Béla is posztol, aki korábban a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökségi tagja volt, majd megalapította a Légió Hungáriát.

Kővári és a VTA közös megmozdulást tartottak tavaly a pécsi Pride idején.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.