„Mikor, ha nem most” - elindult az első Pride Pécsen

lmbtq
2021 szeptember 18., 14:36

Szombat délután Pécs belvárosának szűk utcáin elkezdődött Magyarország első vidéki Pride felvonulása, több ezer ember részvételével. A rendezvényt a Diverse Youth Network nevű pécsi egyesület szervezte egy egyhetes emberi jogi találkozó zárásaként.

photo_camera Fotó: Halász Júlia/444

A Freedom of my Identity elnevezésű emberi jogi fesztiválon egy héten keresztül szemináriumokat, könyvbemutatókat és panelbeszélgetéseket tartottak. Rigó Bálint, a Diverse Youth Network igazgatóhelyettese a 444-nek azt mondta, a céljuk az volt, hogy a különböző kisebbségek közötti együttműködést erősítsék. Így a legtöbb program az etnikai és a szexuális kisebbségekhez tartozó emberek helyzetének hasonlóságait és a közös munka lehetőségeit kereste.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.