Május 16-án Pécsen lesz az első vidéki Pride-felvonulás

A Szabad Pécs azt írja, hogy a május 16-i Pécs Pride felvonulás – amit a Diverse Youth Network szervez – az első vidéki Pride lehet az országban.

A hatnapos, május 11-én kezdődő, Freedom of my Indentity Human Rights Festival & Pécs Pride 2020 nevű rendezvényről korábban azt írták, a különböző kisebbségek összefogásával egy jelentős, fontos üzenetet hordozó, kulturális fesztivált szeretnének létrehozni. A felvonulásról a szervezők azt mondták, hogy a terveik szerint Pécs belvárosában tartják, ahogy az az ilyen rendezvényeknél a világon lenni szokott.

A lap szerint a pécsi után feltehetően leghamarabb jövőre Szegeden lehet Pride felvonulás. (Szabad Pécs)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér