December közepétől használhatják a kerékpárosok, a buszok és a taxik a Lánchidat

Budapest
november 18., 7:20
comments 10

„December közepétől szabad a Lánchíd a buszok, a taxik és a kerékpárosok számára!” - jelentette be a főpolgármester a Facebook-oldalán. Karácsony Gergely hozzátette:

Miközben a városi forgalom alkalmazkodott a felújításhoz, azt lassan elfeledjük, hogy a Lánchíd korábban az állandó belvárosi dugók és torlódások helyszíne volt. (..) Itt az ideje kipróbálni, milyen az, ha a Lánchíd gyors és megbízható kapcsolat Buda és Pest között.

Ezért azt a döntést hozták, hogy december közepétől az elkészült útpályát a BKK-buszok, a taxik és a kerékpárosok vehetik birtokba. Mivel a Lánchíd felújítása folytatódik, a híd a teljes átadásig munkaterület, a végleges forgalmi rendről 2023 nyarán kell dönteni.

Úgy tartom helyesnek, ha erről kikérjük a budapestiek véleményét is. Így a budapestiek megalapozottan, egy bő féléves tesztidőszak után dönthetnek arról, mi legyen a Lánchíd végleges funkciója a jövőben.

- zárja a főpolgármester.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt