Orbán: A szankciós politika egy lépés a háború a felé

POLITIKA
2022 november 18., 06:40
comments 63

„Ha azt folytatjuk, amit eddig csináltunk, hogy Európa úgy tekint magára, mintha a saját háborúját vívná, a veszély egyre nagyobb lesz” - mondta a miniszterelnök a keddi Lengyelországban történt rakétabecsapódásról a péntek reggeli rádióinterjújában. Orbán Viktor hozzátette:

„A szankciós politika egy lépés a háború a felé. Az, aki ilyen gazdasági intézkedést hoz, az állást foglal a háborúban.”

link Forrás

Szerinte nagyon veszélyes dolog az, amit Európa művel, "lépésről-lépésre csúszunk bele a háborúba, bár még nem lőnek ránk." A szankciós politika finoman indult februárban, azóta folyamatosan erősödött, "mostanra ott tartunk, hogy nekünk kell fizetni Ukrajna működését."

„Biztos, hogy el fogom érni, hogy ha lesz kilencedik szankciós csomag, hogy mentességet kapjunk, például a nukleáris kérdésben,”

mondta. Az árstopok sikerességéről Orbán elmondta, hogy csak részben tudják mérsékelni a szankciós inflációt. Szerinte ez az infláció nem gazdasági, hanem politikai, mert az uniós döntések gerjesztik.

„Ha a legfontosabb ügy az energia, márpedig ma Magyarországon az, akkor annak meg kell jelennie a kormányzat struktúrájában is. Nem így terveztem, de a következő pár évben szükséges, hogy önálló minisztérium foglalkozzon az energiaüggyel,”

mondta Palkovics László távozásáról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.