Orbán: A szankciós politika egy lépés a háború a felé

POLITIKA
november 18., 6:40
comments 63

„Ha azt folytatjuk, amit eddig csináltunk, hogy Európa úgy tekint magára, mintha a saját háborúját vívná, a veszély egyre nagyobb lesz” - mondta a miniszterelnök a keddi Lengyelországban történt rakétabecsapódásról a péntek reggeli rádióinterjújában. Orbán Viktor hozzátette:

„A szankciós politika egy lépés a háború a felé. Az, aki ilyen gazdasági intézkedést hoz, az állást foglal a háborúban.”

Szerinte nagyon veszélyes dolog az, amit Európa művel, "lépésről-lépésre csúszunk bele a háborúba, bár még nem lőnek ránk." A szankciós politika finoman indult februárban, azóta folyamatosan erősödött, "mostanra ott tartunk, hogy nekünk kell fizetni Ukrajna működését."

„Biztos, hogy el fogom érni, hogy ha lesz kilencedik szankciós csomag, hogy mentességet kapjunk, például a nukleáris kérdésben,”

mondta. Az árstopok sikerességéről Orbán elmondta, hogy csak részben tudják mérsékelni a szankciós inflációt. Szerinte ez az infláció nem gazdasági, hanem politikai, mert az uniós döntések gerjesztik.

„Ha a legfontosabb ügy az energia, márpedig ma Magyarországon az, akkor annak meg kell jelennie a kormányzat struktúrájában is. Nem így terveztem, de a következő pár évben szükséges, hogy önálló minisztérium foglalkozzon az energiaüggyel,”

mondta Palkovics László távozásáról.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt