Megfejthetetlen rejtély Kínában: két hete megállás nélkül sétál körbe-körbe több száz birka

rejtély
2022 november 18., 15:02

Bizarr és különös videó jelent meg a Zsenmin Zsipao (People's Daily) kínai állami újság Twitterén, amin az látható, hogy több száz birka sétál körbe-körbe, megállás nélkül. Azóta kiderült, a birkák már majdnem két hete csinálják ezt, írja a Marca.

link Forrás

A birkák november 4-én kezdtek kísértetiesen körbe-körbe sétálni, erősítette meg az állatok gazdája, akinek a farmja Belső-Mongólia régióban van. Az ügyet tovább bonyolítja, hogy csak a 13-as (!!!) karám állatai viselkednek így.

Felvetődött, hogy a juhok a listeriosis nevű bakteriális betegségben szenvedhetnek – más néven „körözési betegség” –, ami általában a rossz minőségű szilázs miatt alakul ki. A Zsenmin Zsipao bejegyzésében azonban azt írják, hogy az állatok egészségesek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.