Óriási hóvihar volt New York államban

időjárás
2022 november 19., 10:53
comments 1

Korán érkezett hóvihar bénította meg New York állam északi, a Nagy-tavakhoz közeli részét pénteken, helyenként közel egyméteres havazással. Buffalo városának térségében bezártak az iskolák, nem jártak a vonatok, és számos repülőjáratot töröltek.

photo_camera Fotó: JOHN NORMILE/Getty Images via AFP

A legnagyobb hóréteget a Buffalótól délre fekvő Hamburg városából jelentették, ahol 86 centiméternyi friss hó hullott péntek reggelre. A rendkívüli időjárás miatt Detroitba helyezték át Buffalo profi amerikaifutball-csapatának vasárnapi hazai mérkőzését a nagy rivális Cleveland ellen, miután a pályájukat 60 centiméteres hóréteg lepte be.

photo_camera Fotó: JOHN NORMILE/Getty Images via AFP

A hóviharokat az úgynevezett tóhatás okozta, amelynek lényege, hogy az Erie-tó feletti párát a jeges szél a partvidéki területek fölé sodorja, ahol havazás formájában csapódik ki, ami helyenként dörgéssel, villámlással is együtt jár.

Péntek éjszaka már Borsodban is havazott, Miskolcot és Lillafüredet is vékony hóréteg lepte el.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.