Álmukban késelték halálra az Idahói Egyetem négy hallgatóját

külföld
2022 november 20., 15:39

Egy hete, november 13-án holtan találták az Idahói Egyetem négy hallgatóját. A halottkém szombatra végzett a vizsgálataival, melyek során arra jutott, hogy a három nőt és egy férfit álmukban "egy elég nagy késsel" halálra késelhették.

A moscow-i ház, ahol a négy egyetemista holttestére bukkantak.
photo_camera A moscow-i ház, ahol a múlt vasárnap négy egyetemista holttestére bukkantak. Fotó: TNS/ABACA/TNS/ABACA via Reuters Connect

A rendőrség még senkit sem állított elő az ügyben, ezért attól tartanak, hogy a gyilkos még mindig fenyegetést jelent az egyetemi város, Moscow lakóira. A helyi rendőrség munkáját az FBI és az Idahói Állami Rendőrség is segíti, 25 nyomozó dolgozik a gyilkosságok felderítésén.

A négy áldozat közül a 21 éves Madison Mogen és Kaylee Goncalves, illetve a 20 éves Xana Kernodle szobatársak voltak. A negyedik áldozat, a 20 éves Ethan Chapin Kernodle barátja volt.

A rendőrség mindebből arra következtet, hogy a négyes gyilkosság célzott támadás volt, de ennek ellenére James Fry moscow-i rendőrkapitány szerint "nem állíthatjuk, hogy a közösségünk nincs veszélyben". A halottkém pedig arról beszélt, hogy "nagyon dühösnek kell lenni ahhoz, hogy valaki négy embert halálra késeljen".

A moscow-i rendőrség szerint az áldozatok a sebesüléseik szerint védekezni próbáltak. Annak nincs jele, hogy megerőszakolták volna őket. Arra se utal semmi, hogy az otthonukból bármit elloptak volna, se annak, hogy erőszakkal hatoltak be az ingatlanba. (Via BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.