Kurd célpontokat bombázott a török légierő Irakban és Szíriában

külföld
2022 november 20., 19:05
comments 3

"Karom-kard művelet" néven légi kampányt indított a török légierő iraki és szíriai kurd célpontok ellen vasárnap. A bombázást a törökök a múlt vasárnapi isztambuli merénylettel indokolták, amiért a kurd szélsőségeseket tették felelőssé - bár a betiltott Kurd Munkáspárt tagadta, hogy ők követték volna el a támadást.

Frankfurt am Main városában vasárnap már demonstráción tiltakoztak a török bombázás ellen a szíriai kurd nők fegyveres mozgalma, a YPJ, illetve a kurd népi milícia, ah YPG támogatói
photo_camera Frankfurt am Main városában vasárnap már demonstráción tiltakoztak a török bombázás ellen a szíriai kurd nők fegyveres mozgalma, a YPJ, illetve a kurd népi milícia, ah YPG támogatói Fotó: HANNES P ALBERT/dpa Picture-Alliance via AFP

A szíriai kurdok egy szóvivője szerint a török légierő két olyan falut bombázott, ahol belső menekültek élnek. A török védelmi miniszter, Hulusi Akar szerint "a terroristák bunkereit, óvóhelyeit, barlangjait, alagútjait és raktárait sikeresen elpusztítottuk". A londoni székhelyű Szíriai Emberi Jogok Megfigyelő Központjának jelentése szerint Szíriában legalább 31 halálos áldozata volt a török bombázásnak.

A szíriai kurd erők bosszút esküdtek, azóta a török állami sajtó szerint egy Szíriából kilőtt rakéta három embert sebesített meg a határ térségében. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.