Medellín egyik lakónegyedére zuhant egy kisrepülőgép

baleset
2022 november 21., 20:51

Az északnyugat-kolumbiai Medellín egyik lakónegyedére zuhant hétfőn egy kisrepülőgép, a gépen tartózkodó nyolc ember meghalt.

„Repülőgép-baleset történt Belén-Rosales negyedben” – közölte Daniel Quintero, Medellín város polgármestere a Twitteren.

link Forrás

A gép egy házra zuhant, aminek a felső emeletei összedőltek, és a baleset helyszínén tűz keletkezett.

A gépen hat utas és két fős legénység utazott.

A medellíni Olaya Herrera repülőtér tájékoztatása szerint – ahonnan a gép felszállt –, mind a nyolcan meghaltak. Az áldozatok állampolgárságát nem közölték, de a repülőtér által közzétett névsor szerint a nevük helyi hangzású.

A polgármester elmondta, hogy a gép Medellín és a szomszédos Chocó megyében fekvő Pizzaro település között közlekedett.

A gép motorhibát jelentett, de nem sikerült visszatérnie az Olaya Herrara repülőtérre.

Medellín, Antioquia megye székhelye, Kolumbia második legnagyobb városa az Aburrá-völgyben fekszik.

2016-ban a brazil Chapecoense focicsapatot szállító repülőgép zuhant le a város közelében fekvő hegyekben. A fedélzeten utazó 77 ember közül 71 meghalt, köztük 16 játékos. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.