Vádat emeltek öt kamasz ellen, akik felvették, ahogy megcsókoltatják a cipőjüket egy 15 éves fiúval

bűnügy
2022 november 21., 19:05

Kényszerítés és személyes adattal való visszaélés miatt vádat emeltek az öt kamasz ellen, akik tavaly októberben arra kényszerítettek egy 15 éves fiút, hogy térden állva csókolja meg a cipőjüket egy szombathelyi parkban – derült ki az RTL Híradóból.

A megalázást ráadásul videóra is vették, ami aztán kikerült az internetre is. Az áldozat szülei a csatornának azt mondták, az interneten értesültek az ügyről.

A felvételek nyilvánosságra kerülése után három kamasz beismerte a tettét, és bocsánatot kért a fiútól és szüleitől. A megalázásban részt vett egy gyerek, aki még 14 éves sem volt, így ellene az eljárást megszüntették.

Az RTL úgy tudja, az elkövetőkre próbára bocsátás és pártfogói felügyelet várhat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.