Kórházi ápolókat ütött és rúgott meg, börtönbe kerülhet

bűnügy
2022 november 22., 08:02

Lözfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult ügyben nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a cseh állampolgárságú férfival szemben, aki a tatabányai kórházban ápolókat ütött és rúgott meg.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi 2022. július 27-én este, a tatabányai kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának várójában ment oda egy a Covid részleg ajtaján kilépő, vérmintát szállító, kórházi egyenruhát és előírt védőfelszerelést viselő ápolóhoz, akinek aztán ököllel ütötte meg a mellkasát.

Az ápoló megpróbálta eltolni a férfit, aki ezután újra megpróbált ütni és rúgni. Ekkor az ápoló segítségére sietett két másik ápoló, akik ezután bevitték a férfit egy kórterembe, ahol lefektették. A férfi közben az ápolók felé rugdosott, az egyiket sikerült is mellkason rúgnia.

Az ügyészség indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és kiutasításra ítélje. Az esetet rögzítette a kórház biztonsági kamerája.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.