Nemzeti ünnepet hirdető szaúdiak, döbbent argentinok a bombameglepetés után

világbajnokság
2022 november 22., 17:31

„Az egyik legnagyobb sokk a vébék történetében”

- írta ki a FIFA hivatalos vb-Twittere, miután Szaúd-Arábia 2-1-re legyőzte Argentínát. A reakciók éppen ennek megfelelők.

Szaúd-Arábia: nemzeti ünnep, történelem

Emlékeztetőül, a győztes gól:

link Forrás

Ugyanez egy lendületes arab kommentátorral:

link Forrás

Szaúdi szurkolók ünnepelnek Katarban:

link Forrás

Az országban pedig

szerdára munkaszüneti napot rendeltek el, nemzeti ünnep lesz a válogatott győzelme miatt.

A szaúdiak francia edzője, Hervé Renard közben azt mondta: Történelmet írtunk, és ez már örökre szól, de most akkor is a következő meccsre kell koncentrálnunk.

Argentína: reggeli döbbenet

photo_camera Fotó: MUHAMMED EMIN CANIK/Anadolu Agency via AFP

Az argentinok nem akarnak hinni a szemüknek. Helyi idő szerint a meccs reggel 7-kor kezdődött, 9-re már vége is volt, Buenos Aires-i beszámolók szerint így döbbenettel kezdődött a nap, a megszólalók sokkot és hidegzuhanyt emlegetnek. A legnagyobb argentin lap címlapjának nagy része a vereséget tárgyalja, történelmi megbicsaklásnak nevezik - igaz, közben azért végleg még szinte senki sem temeti a csapatot.

„Nagy csapás ez mindannyiunknak, nem számítottunk arra, hogy így kezdjük a világbajnokságot. Fel kell készülnünk a következő mérkőzésekre, nyernünk kell és ez csak rajtunk múlik. Nincs kifogás. Egy csapatnak kell lennünk, talán jobban, mint valaha” - mondta Lionel Messi a meccs után.

A New York Times katari tudósítója közben azt írta, egy órával a lefújás után is látott még síró argentin újságírót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.