Rendszeresen bántalmazta a rábízott gyerekeket egy Tolna megyei otthon gyermekfelügyelője

bűnügy
november 23., 9:43
comments 9

2018 és 2019 között rendszeresen megalázta, erőszakos volt velük és bántalmazta a gyermekfelügyelő egy Tolna megyei gyermekotthon több gondozottját. Ezek a kiskorúak jellemzően drogproblémákkal, esetenként súlyos magatartászavarral küzdő 12-18 éves fiúk voltak.

Az erőszakos nevelő „több esetben »beavatási szertartást« végzett velük, melynek során ökölbe szorított kezével a sértetteket mellkason ütötte, majd nagyobb erővel a vádlijukba is belerúgott” – írja a Szekszárdi Járásbíróság. Máskor is előfordult, hogy „a fiatalokat ököllel állon ütötte, feszített tenyerének élével a sértettek nyakára ütött”.

Mindezért a bíróság másfél év - három és fél év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetést szabott ki rá. Enyhítő körülményként értékelték a vádlott büntetlen előéletét, azt, hogy a cselekmények elkövetése óta több mint két év telt el, és azt is, hogy a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és az előkészítő ülésen „megbánó magatartást tanúsított”.

(forrás: MTI - borítókép illusztráció: Roos Koole / ANP via AFP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt