Itt a negyedik gól nélküli vb-meccs: Uruguay–Dél-Korea 0-0

világbajnokság
2022 november 24., 15:05

Mindkét csapat győzni akart, de sem Uruguay, sem Dél-Korea nem tudott gólt rúgni a világbajnokság G csoportjának nyitómeccsén. Egyikük sem lehet boldog, Portugália és Ghána ellen kell majd megküzdeniük a továbbjutásért.

photo_camera Godín fejel kapufára Fotó: JUNG YEON-JE/AFP

A koreaiak kezdték aktívabban a meccset, de az uruguayiak egy fokkal közelebb voltak a győzelemhez: az első félidőben Godín fejelt, a másodikban Valverde lőtt kapufát.

A meccs előtt is a dél-amerikaiak tűntek esélyesebbnek, tele van a keretük idős, tapasztalt (Suárez, Cavani, Godín, Cáceres) és fiatal, feltörekvő sztárokkal (Valverde, Núñez). A koreaiak viszont örömükre mégis számíthattak a sérüléssel bajlódó Szon Hung Minre, akinek volt is veszélyes lövése, de elkerülte a kaput.

photo_camera Szon védőmaszkban játszhatott Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

A távoli lövések, rögzített helyzetek helyenként működtek, de végül egyik csapat sem volt képes igazán hatékony támadójátékra. Ez volt a negyedik gól nélküli meccs a katari vébén.

Egyéni képviselőjelöltek
-
Szövetségi kapitány

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.