Nem szívesen látnak kereszteslovag-jelmezt a katari stadionokban

világbajnokság
2022 november 24., 12:58

Páncélingben, karddal és pajzzsal felszerelkezve nézte volna két szurkoló az angol válogatott Irán elleni meccsét a világbajnokságon, de a bejáratnál visszafordították őket. A jelenet ezen a videón látható:

link Forrás

A futballvilág rasszizmusa ellen küzdő Kick it Out előre figyelmeztette is az angol szurkolókat, hogy kivételesen ne öltözzenek keresztes lovagnak a lelátón, mert sértő lehet a muszlimok számára. Láthatóan nem mindenki fogadta meg a tanácsot. (Mirror)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.