Nem tudta, de a saját lánya életét próbálta megmenteni a kanadai mentős

külföld
2022 november 24., 05:40

Egy kanadai mentőst múlt héten egy közúti balesethez hívtak. Mint később kiderült, a tinédzser, akit megmenteni próbált, a saját lánya volt - írja a Guardian.

November 15-én, az albertai autópályán nagyon jeges volt az út. Itt történt a baleset, ami a tizenéves lánynak súlyos sérüléseket okozott. Annyira súlyosakat, hogy az őt megmenteni próbáló mentős édesanyja sem ismerte föl.

Jayme Erickson közel fél órán át dolgozott azon, hogy kiszedje a sérültet járműből, és vele maradt, amíg a tinédzsert a légimentők egy közeli kórházba szállították. Amikor a mentős műszakja végén hazaért, rendőrök fogadták, akik elmondták, hogy 17 éves lánya, Montana volt a baleset áldozata. Közölték vele, hogy a sérülései „nem voltak az élettel összeegyeztethetők”, és Montanát levették a gépekről.

„A súlyosan sérült beteg, akit az imént láttam el, a saját húsom és vérem volt. Az egyetlen gyermekem. Az én mini változatom. A lányom, Montana” - írta a családjának és a barátainak. „Összetörtem. Hiányzik belőlem egy darab. Nekem kell összeszednem magam, és elvárják, hogy folytassam”.

Erickson barátja és kollégája, Richard Reed újságíróknak beszélt a balesetről. Eszerint az autóban két tizenéves lány ült, kutyasétáltatásból tartottak hazafelé. A sofőr a jeges úton elvesztette az irányítást, és egy szembejövő teherautóval ütközött. Ő ki tudott szállni a kocsiból, de az utas, Montana beszorult.

A lány még használható szerveit mások megsegítésére ajánlották fel a szülők.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.