Vádalkut kötöttek egy vádlottal Schadl-ügyben

bűnügy
november 24., 9:06
comments 7

Kulcsfontosságú szereplővel kötött megállapodást az ügyészség a Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, valamint Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és társaik elleni büntetőeljárásban, írja a 24.hu.

A hivatalosan végrehajtó-jelölt, ám valójában pénzügyesként dolgozó munkatárs feladata a pénzmozgások dokumentálása volt. Ő mégsem vádlottként, csupán tanúként szerepel majd az eljárásban. A nyomozás során 90 oldalnyi tanúvallomást tett több részletben.

A két bizalmas a vádirat szerint teljes mértékig tisztában volt azzal, hogy Schadl György legális bevételei mellett rendszeresen jut törvénytelen, korrupciós cselekményekből származó pénzekhez, illetve maga is fizet hivatalos személyeknek nagyobb összegű kenőpénzt. Ezeket a pénzeket vagy személyesen Schadl, vagy a sofőrje vitte el a megadott helyre, miközben a pénzmozgásokat a pénzügyesként dolgozó végrehajtó-jelölt könyvelte, az összegeket pedig két helyen, a Házipénztár és az EgyenlegMoncsi elnevezésű Excel-táblázatban is nyilvántartották.

A két bizalmas azzal is tisztában volt, hogy Schadl korrupciós kapcsolatban áll Völner Pállal, akinek rendszeresen adott át több millió forint készpénzt a végrehajtók elnöke. Továbbá mindketten személyesen is átvett rendszeresen készpénzt azoktól az önálló bírósági végrehajtóktól, akiket Schadl közbenjárására neveztek ki.

Schadl a Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és 20 másik ember segítségével 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert. Hivatalosan még mindig ő a végrehajtói kar elnöke. Az ügy részletei a 444-en jelentek meg először.

Pontosítás: Lapszemlénk első változatában tévesen jelent meg, hogy két vádlottal kötött vádalkut az ügyészség, a hibáért elnézést kérünk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt