A szakadatlan orosz bombázás miatt evakuálják a herszoni kórházakat

külföld
2022 november 25., 18:06
comments 1

"Az állandó orosz ágyuzás miatt kimenekítjük a kórházi betegeket Herszonból" - jelentette Telegramján Jaroszlav Janusevics, a részben még mindig megszállt megye ukrán kormányzója. Tájékoztatása szerint a beteg gyerekeket már korábban kimenekítették a városból a szomszédos megyeközpontba, Mikolajivba, ahol Janusevics szerint minden szükséges orvosi ellátást megkapnak.

photo_camera Vízért sorba állók egy segélyközpontnál a felszabadított Herszonban 2022. november 25-én. Fotó: ABDULLAH AOENVER/Anadolu Agency via AFP

Az orosz erők november elején adták fel Herszon városát és a megye a Dnyeper jobbpartján fekvő részeit, feladva ezzel egyetlen hídfőjüket a Dnyeper nyugati partján. Visszavonulásuk óta viszont rendszeresen lövik a várost, ahol ezért jellemzően se víz, se fűtés, se áram nincs.

Janusevics kormányzó tájékoztatása szerint a csütörtöki bombázásban tíz herszoni vesztette életét, 54-en megsérültek. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.