Perselyt lopott a sükösdi templomból

bűnügy
november 25., 14:59
comments 1

Gyertyatartót és pénzgyűjtő perselyt lopott a sükösdi templomból egy jánoshalmi férfi, jelentette a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Tájékoztatásuk szerint a sükösdi körzeti megbízottak figyeltek fel kedd délután a nagyméretű vasállványra szerelt persellyel közlekedő férfira.

photo_camera Ez az a nagyméretű gyertyatartó, ami még a sükösdi körzeti megbízottaknak is szemet szúrt. Fotó: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányásg

Igazoltatása során kiderült, hogy a nagyméretű vasállvány egy gyertyatartó, rajta a persellyel, amiben aprópénz volt. Az éber kmb-k azon nyomban elő is állítottak a gyanúsítottat a bajai rendőrkapitányságra.

A nyomozás során kiderült, hogy elfogása előtt a helyi templomból lopta el a gyertyatartót és a perselyt. A nyomozók gyanúja szerint a megelőző napokban további bűncselekményeket is elkövethetetett, egy helyi élelmiszerüzlet udvarára bemászva pékárut, egy másik boltba behatolva alkoholos italokat lopott.

A 24 éves jánoshalmi férfit lopás gyanújával hallgatták ki, őrizetbe vették, és a letartóztatását is kezdeményezték. Bár a rendőrség rendszeresen kezdeményezi a gyanúsítottak letartóztatását, ezt a szigorú szankciót a magyar jog szerint csak indokolt esetben - szökés-elrejtőzés, bűnismétlés, vagy a tanúk befolyásolásának veszélye esetén - rendelhetné el a bíróság, bár valójában ennél sokkal gyakrabban alkalmazzák ezt az egyéni szabadságot aránytalanul korlátozó intézkedést.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt