Puccskísérletet hiúsítottak meg péntekre virradóra Sao Tomé és Principe szigetén

külföld
november 25., 14:26

Puccskísérletet hiúsítottak meg péntekre virradó éjszaka az afrikai Sao Tomé és Principe szigetén, állítja az ország miniszterelnöke, Patrice Trovoada. Az AFP hírügynökség gaboni irodájához eljuttatott videóban Trovoada az irodájából jelentkezett be pólóban és esőkabátban ülve.

photo_camera Patrice Trovoada egy 2018 szeptemberi archív felvételen. Bár a Sao Tomé-i miniszterelnök az AFP-hez juttatta el a puccskísérletről beszámoló videóját, a hírügynökség nem közölt róla frissebb felvételt. Fotó: PARKER SONG/AFP

Azt állította, hogy "a puccsisták hajnali 0:40-kor támadták meg a fegyvereső erők főhadiszállását a fővárosban, Sao Toméban". A puccskísérletet állítása szerint hajnal hatra sikerült elfojtani.

Trovoada szerint négyen kezdeményezték a puccsot, közülük ketten ismert szereplői az ország politikai életének: Delvin Neves, a parlament leköszönő elnöke, illetve egy egykori zsoldoskatona, aki már 2009-ben is részt vett egy puccskísérletben. Trovoada szerint a puccs szervezőit letartóztatták, a puccskísérlet többi résztvevőjének sorsáról nem adott tájékoztatást. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt