Puccskísérletet hiúsítottak meg péntekre virradóra Sao Tomé és Principe szigetén

külföld
2022 november 25., 14:26

Puccskísérletet hiúsítottak meg péntekre virradó éjszaka az afrikai Sao Tomé és Principe szigetén, állítja az ország miniszterelnöke, Patrice Trovoada. Az AFP hírügynökség gaboni irodájához eljuttatott videóban Trovoada az irodájából jelentkezett be pólóban és esőkabátban ülve.

Patrice Trovoada egy 2018 szeptemberi archív felvételen. Bár a Sao Tomé-i miniszterelnök az AFP-hez juttatta el a puccskísérletről beszámoló videóját, a hírügynökség nem közölt róla frissebb felvételt.
photo_camera Patrice Trovoada egy 2018 szeptemberi archív felvételen. Bár a Sao Tomé-i miniszterelnök az AFP-hez juttatta el a puccskísérletről beszámoló videóját, a hírügynökség nem közölt róla frissebb felvételt. Fotó: PARKER SONG/AFP

Azt állította, hogy "a puccsisták hajnali 0:40-kor támadták meg a fegyvereső erők főhadiszállását a fővárosban, Sao Toméban". A puccskísérletet állítása szerint hajnal hatra sikerült elfojtani.

Trovoada szerint négyen kezdeményezték a puccsot, közülük ketten ismert szereplői az ország politikai életének: Delvin Neves, a parlament leköszönő elnöke, illetve egy egykori zsoldoskatona, aki már 2009-ben is részt vett egy puccskísérletben. Trovoada szerint a puccs szervezőit letartóztatták, a puccskísérlet többi résztvevőjének sorsáról nem adott tájékoztatást. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.