A Magyar Önkormányzatok Szövetsége nyílt levélben kéri Novák Katalint, hogy ne írja alá a szociális törvényt

POLITIKA
2022 november 26., 09:55
comments 9

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége nyílt levélben kéri Novák Katalint, hogy ne írja alá az Országgyűlés által elfogadott szociális törvényt, küldje vissza azt a parlamentnek. A Karácsony Gergely és Gémesi György vezette szervezet szerint a jogszabály teljesen új alapokra helyezné a magyarországi szociálpolitikai rendszert, miközben az elfogadása előtt semmilyen egyeztetés, illetve hatásvizsgálat nem történt.

A törvénymódosítás hatályba lépése a létbiztonság további csökkenésével, valamint a szegénység és a területi egyenlőtlenségek további súlyosbodásával fenyeget. Ez lehet a következménye annak, ha az állam anélkül hárít további szociálpolitikai feladatokat az önkormányzatokra, hogy biztosítaná számukra az ezek ellátásához szükséges erőforrásokat,

írják. Szerintük a törvénymódosítás hatályba lépése nehezen belátható következményekkel járna a rászoruló polgárok életére. A nyílt levelet azzal zárják, hogy

„beiktatási beszédében külön is felelősséget vállalt a rászoruló honfitársainkért. Azokért a polgárokért, akik „a többség számára láthatatlan helyeken, rossz körülmények között élnek”.Arra kérjük hát Önt, hogy képviselje őket: a törvényt ne írja alá, küldje vissza megfontolásra az Országgyűlésnek!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.