Havasi Bertalan kitálalt: Orbán Viktor videóval üzent a Kereszténydemokrata Internacionálénak

POLITIKA
2022 november 26., 17:04
comments 12

Halaszthatatlan közfeladatai miatt szombaton pihenhetett Magyarország miniszterelnöke. Minderről Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tálalt ki az MTI-nek: Orbán Viktor a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnökeként videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén.

photo_camera A miniszterelnök Havasi Bertalan gondos felügyelete mellett videókonferenciázik Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Európai politikai helyzetértékelésében Orbán elmondta: a földrészt többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése.

A háborúról a miniszterelnök azt mondta: Európa egységes a célok tekintetében, a legfontosabb az, hogy Oroszország ne jelentsen veszélyt Európa biztonságára, és ehhez szükség van egy szuverén Ukrajnára. Az eszközök, különösen a szankciók kapcsán azonban eltérnek a vélemények, azzal számol, hogy ezek a viták továbbra is velünk maradnak.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Orbán szerint a rövidtávú célkitűzés a recesszió elkerülése. „Közép-Európa gazdaságainak szerinte sikerülni fog, ugyanakkor a háború és a brüsszeli szankciók miatt megemelkedett energiaárak ezt nagyon megnehezítik.” Orbán Viktor felszólalását azzal zárta, hogy a válságos időszakokban cselekedni kell és enyhíteni a bajt; Magyarország biztosan nem hagyja magát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.