Lecserélik a kijevi magyar nagykövetet

POLITIKA
2022 november 26., 16:31
comments 3

A hvg.hu meg nem erősített információi szerint Heizer Antal lesz az új kijevi nagyövet, mivel a jelenleg hivatalban lévő Íjgyártó István megbízatása hamarosan lejár.

Heizer Antal tiranai magyar nagykövet beszél Roland Tasho albán fotóművész Magyarországot bemutató kiállításának megnyitóján az Albán Mûvészeti Akadémia kiállítótermében, Tiranában 2016. április 5-én.
photo_camera Heizer Antal tiranai magyar nagykövet beszél Roland Tasho albán fotóművész Magyarországot bemutató kiállításának megnyitóján az Albán Mûvészeti Akadémia kiállítótermében Tiranában, 2016. április 5-én Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Heizer 1986-ban végzett az MGIMO-n, a moszkvai nemzetközi kapcsolatok intézetében, majd Kínától Albánián át sok helyütt volt diplomata, miközben a 2000-es években vezette a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatalt is, majd újra külszolgálatok következtek: 2010 óta volt nagykövet Pozsonyban, Tiranában, legutóbb Kazahsztánban. A lap úgy tudja, Heizert hétfőn délelőtt hallgatja meg a parlament külügyi bizottsága.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.