Lecserélik a kijevi magyar nagykövetet

POLITIKA
2022 november 26., 16:31
comments 3

A hvg.hu meg nem erősített információi szerint Heizer Antal lesz az új kijevi nagyövet, mivel a jelenleg hivatalban lévő Íjgyártó István megbízatása hamarosan lejár.

photo_camera Heizer Antal tiranai magyar nagykövet beszél Roland Tasho albán fotóművész Magyarországot bemutató kiállításának megnyitóján az Albán Mûvészeti Akadémia kiállítótermében Tiranában, 2016. április 5-én Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Heizer 1986-ban végzett az MGIMO-n, a moszkvai nemzetközi kapcsolatok intézetében, majd Kínától Albánián át sok helyütt volt diplomata, miközben a 2000-es években vezette a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatalt is, majd újra külszolgálatok következtek: 2010 óta volt nagykövet Pozsonyban, Tiranában, legutóbb Kazahsztánban. A lap úgy tudja, Heizert hétfőn délelőtt hallgatja meg a parlament külügyi bizottsága.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt