Az ukrán állami atomenergia-cég szerint az oroszok készülnek elhagyni a zaporizzsjai atomerőművet

háború
2022 november 27., 17:05
comments 5

Az ukrán állami atomenergia cég, az Energoatom vezetője vasárnap azt mondta, hogy a jelek szerint az oroszok arra készülnek, hogy elhagyják a zaporizzsjai atomerőművet, amelyet még márciusban foglaltak el.

Az Energoatom vezetője szerint erre az utal, hogy az orosz médiában az utóbbi időben nagyon sok hír jelent meg arról, hogy érdemes lenne kiüríteni az üzemet, és talán érdemes lenne az irányítást a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség kezébe adni. Emellett a cég vezetőinek az a benyomása, hogy az oroszok pakolnak és mindent ellopnak, amit lehet. Szerintük azt még korai kijelenteni, hogy elhagyják az atomerőművet, de az biztos, hogy készülődnek.

Ha ez valóban bekövetkezik, akkor végre történne valami a részben megszállt délkeleti Zaporizzsja régióban, ahol a frontvonal hónapok óta alig mozdult. Amiatt viszont folyamatosak volt az aggodalmak, hogy rendszeresek voltak a lövések az atomerőmű körül. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.