Navalnijt kisebb cellába zárták, egyre kevesebbet tud kommunikálni a külvilággal

külföld
2022 november 27., 16:10

Ügyvédje szerint Alekszej Navalnij egészségi állapota az utóbbi időben ismét leromlott, miután egy kicsi cellába zárták egy elszigetelési határozatot követően.

Navalnij a családjával sem érintkezhet azóta, egyedül az ügyvédei mehetnek be hozzá, de ők is csak nem áttetsző üvegen keresztül kommunikálhatnak vele, így nem tudták felmérni pontosan, hogy milyen fizikai állapotban van. Az ügyvédek úgy látják, hogy Navalnij eddig valamiféle védelmet élvezett, amiért üzeneteit el tudta juttatni a külvilágnak. Attól tartanak, hogy velük is egyre kevesebbet tud majd kommunikálni, és akkor a közfigyelem is csökken majd.

Ügyvéde szerint Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető túlélése azon múlhat, hogy Putyin potenciális tárgyalási alapnak tekinti-e majd az ukrán háború kapcsán.(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.