Túl fiatal, ezért nem lehet ott apja kivégzésén egy 19 éves amerikai nő

külföld
2022 november 27., 10:04
comments 10

Túl fiatal, ezért nem engedi a bíróság egy 19 éves nőnek Missouri államban, hogy részt vegyen apja halálos ítéletének végrehajtásán. Korábban maga az apa, Kevin Johnson kérte, hogy lánya is lehessen ott a kivégzéskor, de a törvények szerint erre csak 21 éves kora után lenne lehetősége.

Azt mondta, nagyon szomorú, amiért nem lehet ott apjával élete utolsó perceiben, és imádkozik, hogy kegyelmet kapjon a kormányzótól.

photo_camera Kevin Johnson és Khorry Ramey Fotó: NBC

Johnson 2005-ben került börtönbe egy rendőr meggyilkolása miatt. Lánya, Khorry Ramey akkor mindössze két éves volt, de a BBC cikke szerint azóta szoros kapcsolatot alakítottak ki, rendszeresen találkoznak személyesen, telefonálnak és emaileznek is.

Johnson ügyvédei nem tagadják a férfi bűnösségét, de úgy vélik, rasszista motivációk is közrejátszottak abban, hogy halálos ítéletet szabtak ki védencükre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.