Kórházban ejtettek túszokat fegyveresek Ecuadorban

külföld
2022 november 28., 06:49

Ecuadorban letartóztattak hét fegyverest, akik betörtek egy kórházba és túszul ejtettek több embert – közölte Twitteren Guillermo Lasso elnök vasárnap este.

Vasárnap este a chonei Napoleón Dávila kórházba hét fegyveres tört be, akik egy Cara Sucia néven ismert embert akartak megölni, a kórházban pedig túszokat ejtettek. A férfit, akit meg akartak ölni, szombat este szállították súlyos sérülésekkel a kórházba.

Juan Zapata belügyminiszter megerősítette, hogy a túszejtés és a rendőrségi beavatkozás során senki sem sérült meg.

Ecuadorban több tartományban is rendkívüli állapot van november eleje óta, miután fegyveres támadásokban öt rendőr vesztette életét. A kormány szerint ezek a támadások a szervezett bűnözés válaszai a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelemre. Az elmúlt hónapokban börtönökben is történtek összecsapások a hatalomért harcoló rivális bandák között. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt