Több tízezren vonultak Mexikóvárosban az utcán az elnök melletti szimpátiatüntetésen

külföld
2022 november 28., 09:38

Több tízezren vonultak Andres Manuel Lopez Obrador mexikói elnökkel vasárnap egy hatalmas szimpátiatüntetésen Mexikóváros központjában, hogy így fejezzék ki támogatásukat az elnök mellett a 2024-es általános választások előtt – írja a Reuters.

photo_camera Fotó: DANIEL CARDENAS/Anadolu Agency via AFP

„Mexikót többé nem oligarchia irányítja, most már demokrácia van, a prioritás pedig a szegények” – mondta Lopez Obrador, akinek kormánya az elmúlt négy évben megemelte a minimálbért, és javaslatuk szerint 2023-ban is tovább emelik 20 százalékkal.

Az AFP beszámolójában arról írnak, hogy az ellenzék szerint sokakat kényszerítettek a szimpátiatüntetésre és arra, hogy támogassák az elnököt, mert csak így kapnak pénz a kormánytól. Az ellenzék emellett azt állítja, hogy a felvonuláson résztvevők többségét buszokkal szállították Mexikó különböző tartományaiból Mexikóvárosba, ezt pedig az önkormányzatok szervezték meg.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.