Több tízezren vonultak Mexikóvárosban az utcán az elnök melletti szimpátiatüntetésen

külföld
2022 november 28., 08:38
comments 1

Több tízezren vonultak Andres Manuel Lopez Obrador mexikói elnökkel vasárnap egy hatalmas szimpátiatüntetésen Mexikóváros központjában, hogy így fejezzék ki támogatásukat az elnök mellett a 2024-es általános választások előtt – írja a Reuters.

photo_camera Fotó: DANIEL CARDENAS/Anadolu Agency via AFP

„Mexikót többé nem oligarchia irányítja, most már demokrácia van, a prioritás pedig a szegények” – mondta Lopez Obrador, akinek kormánya az elmúlt négy évben megemelte a minimálbért, és javaslatuk szerint 2023-ban is tovább emelik 20 százalékkal.

Az AFP beszámolójában arról írnak, hogy az ellenzék szerint sokakat kényszerítettek a szimpátiatüntetésre és arra, hogy támogassák az elnököt, mert csak így kapnak pénz a kormánytól. Az ellenzék emellett azt állítja, hogy a felvonuláson résztvevők többségét buszokkal szállították Mexikó különböző tartományaiból Mexikóvárosba, ezt pedig az önkormányzatok szervezték meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.