Orbán kibővítette a védett személyek listáját Varga Zs. Andrással

POLITIKA
2022 november 29., 08:12
comments 16

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint keddtől érvényes a rendelet, amely szerint módosították a védett személyek listáját. A rendelet szerint az „állandó védelemben részesülő személy a rendészetért felelős miniszter felé tett írásos nyilatkozatával az e rendeletben biztosított állandó védelemről meghatározott időre ideiglenesen vagy előre meg nem határozott időre lemondhat”. De ha újra szeretne védelmet, akkor az írásos nyilatkozatban kérheti „a rendészetért felelős minisztertől”.

A módosítás szerint ezzel már a Kúria elnöke, vagyis Varga Zs. András is élhet, mert őt is beemelték a védett személyek listájára.

photo_camera Varga Zsolt András, a Kúria elnökjelöltje bizottsági meghallgatása után a Parlamentben Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Majd felsorolták, hogy kik az „állandó személyvédelemben részesülő személyek”:

  • a köztársasági elnök, vagyis Novák Katalin,
  • a miniszterelnök, vagyis Orbán Viktor,
  • a külpolitikáért felelős miniszter, vagyis Szijjártó Péter,
  • az alkotmánybíróság elnöke, vagyis Sulyok Tamás,
  • a kúria elnöke, vagyis Varga Zs. András
  • és a legfőbb ügyész, Polt Péter.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.