Oroszország 2023-ban ráfeküdne a nukleáris fegyverkezéshez szükséges infrastruktúra fejlesztésére

külföld
2022 november 30., 12:56
comments 11

Oroszország 2023-ban „különös figyelmet” fog fordítani nukleáris erői infrastruktúrájának kiépítésére - mondta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerdán. Sojgu egy tévéműsorban beszélt arról, hogy Oroszország azon dolgozik, hogy javítsa rakétaerőinek harci képességeit, és hogy az új rakétarendszerek befogadására alkalmas létesítményeket építenek. Oroszország rendelkezik a világ legnagyobb nukleáris fegyverkészletével, közel 6000 robbanófejjel.

Szergej Sojgu védelmi miniszter
photo_camera Szergej Sojgu védelmi miniszter Fotó: HANDOUT/AFP

Oroszország és az Egyesült Államok ezen a héten Kairóban tárgyalt volna az új START-szerződésről, amely korlátozza a mindkét fél által telepíthető robbanófejek számát. Moszkva azonban utolsó pillanatban visszalépett, azzal vádolva az Egyesült Államokat, hogy mérgezően oroszellenes magatartást tanúsít, és megpróbálja a maga javára manipulálni a szerződést. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.