A francia nézők lemaradtak Griezmann góljának érvénytelenítéséről, mert a csatorna elkapcsolt

világbajnokság
2022 december 01., 12:34
comments 1

Sok francia focikedvelő és egyben tévénéző kaphatott csütörtök reggel sokkot, amikor meglátták, hogy válogatottuk 1-0-ra kikapott Tunéziától. Antoine Griezmann a hosszabbításban ugyan egyenlített, de később a VAR érvénytelenítette a gólt. A videobírózásról a TF1 csatorna nézői lemaradtak, a társaság reklámszünetre kapcsolt, azt hitték, hogy vége a mérkőzésnek.

A TF1 a francia ünneplésről és a szomorú tunéziai szurkolókról készült felvételekkel hagyta ott nézőit, és inkább a világbajnokság magazinjával folytatta az adást.

photo_camera Fotó: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP

A TF1 a közösségi médiában bocsánatot kért a korai elkapcsolásért, a magazint vezető újságíró próbálta menteni a menthetőt: „Meg voltunk győződve arról, hogy vége, és mindenki visszamegy az öltözőbe” - mondta. „A videózás hosszú-hosszú percekig tartott az új-zélandi játékvezető elment, hogy konzultáljon a VAR-ral. Nagyon hosszú idő után azt mondták neki, hogy Antoine Griezmann lesen volt, és ezért azt a gólt érvénytelenítették.”

Végül az 1-0-s vereség nem sokat változtatott a helyzeten, mert Franciaország így is a D csoport élén végzett, és a tunéziai győzelem sem volt elég ahhoz, hogy az észak-afrikaiak megelőzzék Ausztráliát a második helyen. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.