A madridi ukrán nagykövetség után a spanyol miniszterelnök is kapott levélbombát

külföld
2022 december 01., 11:46
comments 1

Levélbombát küldtek ismeretlenek Pedro Sánchez spanyol miniszterelnöknek, közölte a spanyol belügyminisztérium csütörtökön. A bombát egy héttel ezelőtt, hagyományos postai úton küldték, de az fennakadt a miniszterelnöki hivatal biztonsági ellenőrzésen. A boríték pontos tartalmának elemzése még folyamatban van.

photo_camera Fotó: PETRAS MALUKAS/AFP

Az elmúlt 24 órában hasonló levélbomba érkezett a madridi ukrán nagykövetségre - aminek egyik munkatársa könnyebben megsérült a kezén -, a Torrejón de Ardozban található katonai légi bázisra, valamint egy zaragozai fegyvergyártó céghez is.

A katonai támaszpontra küldött levél címzettje a védett létesítmény területén működő Európai Unió Műholdközpontja (SatCen) volt, a gyanús küldeményt az átvilágításkor ott is kiszűrte a biztonsági szolgálat, csakúgy mint az Instalaza nevű vállalatnál. Az épületet azonnal evakuálták, a tűzszerészek pedig ellenőrzött körülmények között felrobbantották a pokolgépet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt