Ötszáz kilónyi, 80 millió korona értékű drogot foglaltak le Stockholm környékén

külföld
2022 december 1., 10:48
comments 1

Mintegy ötszáz kilogramm kábítószert foglalt le a svéd rendőrség Stockholm környékén, feketepiaci értéke 80 millió korona (3 milliárd forint).

A razziát, amely során három embert őrizetbe vettek, szombaton tartották a svéd fővárostól délre található Tyresóban. A rendőrség közleménye szerint egy másik ügyben tartottak házkutatást, és az a szál vezette el őket a tyresói címhez, ahol nagy mennyiségű drogot találtak egy társasházi lakás tárolójában.

Susanne Wikland rendőrségi illetékes jelentős fogásról beszélt, többek között 260 kilogramm amfetaminról, amely példátlan mennyiség a főváros térségének történetében.

A stockholmi rendőrség a múlt hónapban 21 embert vett őrizetbe, 50-100 millió korona értékű kokaint és marihuánát foglalt le, illetve hét fegyvert kobzott el. Wikland azt mondta, a fogások hosszabb ideje zajló kitartó munka eredményei. A tisztségviselő szerint a kábítószer-kereskedelem kiterjedt, és komoly szervezett bűnözést finanszíroznak vele. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt