Rendkívüli szünetet rendeltek el a Karinthy Gimnáziumban

oktatás
2022 december 01., 06:38
comments 18

Hutai László intézményvezető arról értesítette a Karinthy Frigyes Gimnázium tantestületét, a diákokat és a szülőket, hogy december elsején és másodikán rendkívüli szünet lesz az iskolában.

Ezeken a napokon „a tantestület létszáma (a munkabeszüntetést bejelentő, a hiányzó és elbocsájtott tanárok összlétszáma miatt) nem éri a jogszabályban előírt minimális feladatellátáshoz szükséges szintet” - áll a levélben, amit a PDSZ töltött fel a Facebookra. A Népszava információi is rendkívüli szünetről szólnak.

A Karinthy Frigyes Gimnáziumból hat tanárt rúgtak ki szerdán azért, mert polgári engedetlenségi akcióban vettek részt. A Belügyminisztériumnál szervezett szerda esti tüntetésen Berta Beáta, az iskola tanára azt mondta, a gimnáziumban csütörtöktől határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdenek tanárok. (Címlapkép: A 18. kerületi Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai tiltakoznak 2022. október 5-én. )

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.