„Takarodjatok innen, különben meg fogtok halni” - kiáltotta a férfi a rendőröknek, akik azt kérték, dobja el a baltát, amivel fenyegette őket

bűnügy
2022 december 01., 11:43
comments 17

Egy Győr-Moson-Sopron megyei nő 2022. november 25-én, este kilenckor bejelentést tett a rendőrségen, miszerint a fia be akarja rúgni a házának ajtaját, ami miatt veszélyben érezte magát. A helyszínre érkező rendőrök – akik a bejelentőtől azt is megtudták, hogy a 30 éves férfi kiszámíthatatlan mentális állapotú, illetve hogy édesapja ellen korábban élet elleni bűncselekményt követett el – a ház kapujánál vették észre az elkövetőt, aki egy baltát tartott a kezében.

A rendőrök felszólították a férfit, hogy dobja el a baltát, de ő inkább azt a feje fölé emelve lóbálni kezdte, majd azt üvöltötte, hogy menjenek el. A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a baltát, aki a megalapozott gyanú szerint elindult feléjük és azt mondta, hogy „takarodjatok innen, különben meg fogtok halni”.

Amikor a férfi már csak tíz méterre volt a rendőröktől, a baltát újra fejmagasságba tartotta és azt üvöltötte, hogy „lőjetek, akkor is megöllek benneteket.” Ezen kijelentésével egy időben a férfi futni kezdett és megközelítőleg 5 méterre volt a rendőröktől, amikor egyikük figyelmeztető lövést adott le.

link Forrás

Ezután a rendőrök folyamatosan hátráltak, miközben a férfi baltával a kezében gyalogosan követte őket és megölésükkel fenyegetőzött. Időközben megerősítő rendőri egységek is érkeztek, akiket a férfi szintén fenyegetett, de észlelve a rendőri fölényt hátrálni kezdett.

Mivel a férfi továbbra sem vetette alá magát a rendőri intézkedésnek, végül elektromos sokkolót és testi kényszert alkalmaztak vele szemben, és elvették tőle a még mindig nála lévő baltát.

A bíróság az ügyészség indítványára a többszörösen büntetett gyanúsított letartóztatását, – aki a jelen bűncselekményt visszaesőként, felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, egy hónapi időtartamra elrendelte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.