Ülősztrájkba kezdtek a budapesti Eötvös Gimnázium diákjai

oktatás
2022 december 01., 07:49
comments 3

Csütörtök reggel nyolc előtt felsorakozott az épület előtt a budapesti Eötvös Gimnázium több száz diákja, és tapssal köszöntötték minden egyes érkező tanárukat, írja a Telex.

Az egyik diák a lapnak elmondta, hogy ezt a diákok maguk szervezték, és ezzel szeretnék jelezni, hogy megbecsülik a tanáraikat. A reggeli sorfal és tapsolás mellett ülősztrájkba is kezdenek az iskolában, a második, harmadik és negyedik órára nem fognak bemenni.

Csütörtökön több iskolában kezdtek polgári engedetlenségbe, miután a Belügyminisztérium szerdán három fővárosi gimnázium összesen nyolc tanárának bontotta fel azonnali hatállyal a munkaviszonyát. A nyolcból hatan a 18. kerületi Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai, mindannyiuk elbocsátását azzal indokolták, hogy 5 napon is polgári engedetlenségi akcióban vettek részt. A kirúgott tanárok közül egy a belvárosi Eötvös József Gimnáziumban dolgozott, egy pedig a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban.

Ha tud még hasonló eseményről, esetleg képet is készített, kérjük küldje el nekünk a megirom@444.hu címre!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt