„Felakasztalak benneteket, és megöllek titeket, ha még egyszer ilyet csináltok!” – kiabálta a sofőr a zebrán átkelő gyerekeknek

bűnügy
2022 december 02., 09:26

A Salgótarjáni Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés vétségével vádolta meg azt a 49 éves salgótarjáni teherautó-sofőrt, aki két kamaszfiút támadott meg egy zebránál.

A férfi a vádirat szerint 2021. augusztus 3-án, kora délután autózott Salgótarján belvárosában, amikor az egyik városi középiskola előtti gyalogos-átkelőhelyen a két tizenéves fiú át akart menni.

Mivel az átkelőhöz érkező egyik autós megállt, hogy átengedje a fiúkat, azok elindultak a zebrán. A másik irányból érkező vádlott későn észlelte őket, hirtelen fékezett, dudált, és szitkozódással jelezte nekik a veszélyes közúti helyzetről kialakult véleményét. A két kamasz kérdő kézjellel válaszolt, erre a sofőr a járdán gyalogló sértettek mellett haladva, a lehúzott ablakon keresztül tovább szidta őket.

Mivel a fiatalok figyelmen kívül hagyták a szidalmakat, a sofőr ingerültsége fokozódott. Hogy számon kérje őket, a járművéből kiszállt, és kiabálva sietett a járdán sétáló két fiú elé. Egyikőjüket, aki megpróbált elhaladni mellette, elkapta, megragadta a mellkasánál fogva a ruháját, rángatta, közben mindkettejük felé ordította, hogy:

„Felakasztalak benneteket, és megöllek titeket, ha még egyszer ilyet csináltok!”

Az ijedt gyerekeket ezután magukra hagyta, és elhajtott.

Az ügyészség az ügyben garázdaság és – mivel az elkapott fiú a bántalmazás következtében a felsőtestén könnyű sérüléseket szenvedett, és emiatt kérte a hatóságoktól az elkövető felelősségre vonását is (magánindítvány) – könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat. Ebben indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével szabjon ki pénzbüntetést a büntetlen előéletű férfivel szemben, és fizettesse meg vele a 36 916 forint bűnügyi költséget is. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.