Borzalom: civileket akaszthattak fel az oroszok Luhanszkban közterületen, a fejükre húzott zsákkal, a nyakukban gyalázkodó feliratokkal

külföld
2022 december 4., 14:11
comments 18

Szerhij Szternenko civil aktivista vasárnap Telegramra posztolt fotók kíséretében számolt be arról, hogy az orosz megszállók a lakosság elrettentésére állítólag civileket akasztottak fel kelet-ukrajnai Luhanszk megye területén. (A fotók rettenetesek, csak az kattintson, aki bírja az ilyesmit!)

A több forrás által megosztott, de e pillanatban még nem igazolt hitelességű fotókon az látható, hogy a meggyilkoltak nyakába gyalázkodó-figyelmeztető feliratokat akasztottak. Olyan szövegekkel, hogy “Segítettem az ellenségnek” vagy “a luhaszki nép ellensége”. Az egyik ilyen táblán feltűnik a SZMERS mozaikszó is. Ez a sztálini Vörös Hadsereg rettegett belső kémelhárításának a neve volt. A háború alatt személyesen a szovjet diktátor irányítása alatt álló szervezetet hivatalosan a Vörös Hadseregbe beszivárgó német kémek leleplezésére hozták létre - a Sztálin által kitalált név a “halál a kémekre!” jelentésű orosz mondat szavainak kezdőbetűiből áll össze. De valójában a legkülönbözőbb tisztogatásokhoz és politikai gyilkosságokhoz használt szervezetről volt szó, amely ukrán területen is aktív volt.

Az áldozatok fejére zsákot húztak a kivégzőik. A fotókon öt halott látható, valószínűleg férfiak, egyiküket a vérnyomokból ítélve felakasztása előtt megkínozhatták vagy súlyosabb megsebeszhették.

A képeket háborúpárti orosz oldalak is megosztották, lelkes kommentárok kíséretében, de a hitelességük még nem igazolt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt