Hekkereket keres a NAV

munka
2022 december 05., 08:29
comments 15

"Megszállná" a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az online teret, írja a Magyar Nemzet. Pontosabban etikus hekkereket, az álláshirdetés szerint „informatikai szakreferenseket” keres a NAV, hogy a hivatal információs rendszereit tesztelje, kimutassa és kijavítsa az esetleges réseket, hibákat.

Etikus hekker álláshirdetés a NAV weboldalán
photo_camera Etikus hekker álláshirdetés a NAV weboldalán Forrás: NAV

A jelentkezőknek szakirányú képzettséggel, magyar állampolgársággal, belföldi lakhellyel kell rendelkezniük, a büntetett előélet kizáró ok, és nem csak alkalmassági vizsgálatra, hanem nemzetbiztonsági átvilágításra is számítania kell annak, aki erre az álomállásra jelentkezik.

„A feladatok között szerepel a hekkertámadások feltárása, kivizsgálása és a kibergyakorlatok lebonyolítása is”, írják. A NAV precíz, önálló munkavégzésre alkalmas és együttműködő hekkert keres, aki ráadásul csapatjátékos is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.