Megkéseltek két, iskolába tartó lányt Németországban, az egyikük meghalt

bűnügy
2022 december 05., 18:38
comments 14

Két, iskolába tartó gyereket sebesített meg egy késes támadó a Németország délnyugati részén fekvő Illerkirchbergben – közölte a német rendőrség.

A 13 és 14 éves lányokat az iskolabusz-megállóba vezető úton támadták meg az Ulm mellett fekvő kisvárosban. A 14 éves áldozat a kórházba szállítás után meghalt.

A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaságnak egy szemtanú elmondta, hogy zajt hallott egy közlekedési lámpa közelében, és amikor a zaj irányába fordult, két lányt látott a földön elterülve, hatalmas szúrt sebbekkel, vérben úszva. Egyikükben még volt erő elmondani, hogy a környező házak egyikéből kijött egy férfi, aki ok nélkül megütötte az osztálytársát, majd hasba szúrta mindkettőjüket.

photo_camera Fotó: BERND WEISSBROD/dpa Picture-Alliance via AFP

A rendőrség egy terrorelhárító egység bevetésével elfogta a feltételezett elkövetőt. Önként lépett ki az épületből, ahonnan két másik férfit is elvittek a rendőrök – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Amikor különleges erőkkel átkutatták a szállást, három lakót találtak ott, mindannyian Eritreából érkezett menedékkérők – írja a Focus, ami szerint két férfit a rendőrségre vittek, egy harmadik megsérült, és orvosi ellátásra szorult.

A rendőrség még vizsgálja a három férfi és a lányok elleni támadás közötti kapcsolatot, de abból indulnak ki, hogy egyikük az elkövető. Kilétéről, fegyveréről vagy egyéb részletekről egyelőre nem tájékoztattak – írta a FAZ, ismertetve a Südwest Presse értesülését, ami szerint az épületben menedékkérőket befogadó szállás működik.

A szálláson egy héttagú család és négy férfi lakik. Egyelőre nem tisztázott, hogy a feltételezett elkövető közéjük tartozik-e, vagy csak a bűncselekmény után bemenekült az épületbe. (Euronews, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.