Orbán Viktor külföldi útjai közel 380 millió forintba kerültek 2020 óta

POLITIKA
2022 december 05., 08:25

Összesen 377 528 729 forintba kerültek Orbán Viktor hivatalos külföldi útjai 2020 januárja óta - tudta meg az rtl.hu. A Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz nyújtottak be közérdekű adatigénylést, a minisztérium tájékoztatása szerint az útiköltségek több mint 138 millióba, a szálláshelyek több mint 223 millióba, a delegációk tagjainak napidíjai pedig több mint 15 millió forintba kerültek. Ez azonban még nem végleges összeg, több, 2022. augusztus 4-ig történt utazás elszámolása még folyamatban van.

Orbán Viktor a Boris Johnsonnal tartandó londoni találkozójára érkezik 2021. május 28-án.
photo_camera Orbán Viktor a Boris Johnsonnal tartandó londoni találkozójára érkezik 2021. május 28-án. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

A miniszterelnök a hivatalos tárgyalásokra minden harmadik alkalommal az állami tulajdonban lévő Airbus A319-es géppel ment, annak ellenére, hogy a kormány tagadja, hogy kormánygépként használnák azt.

A részletes listából látszik, hogy a szállásra általában 100-200 ezer forint közötti összeget költöttek fejenként, bár idén januárban Párizsban ez például 750 ezer forintra rúgott átlagosan, egy májusi brüsszeli úton pedig több mint 500 ezer forintba került a delegáció tagjainak szállása fejenként.

Orbán általában 15-20 fős kísérettel utazik külföldre, de 2021 novemberében több mint 50 főből álló delegációval utazott Isztambulba.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.