Orbán Viktor külföldi útjai közel 380 millió forintba kerültek 2020 óta

POLITIKA
2022 december 05., 07:25
comments 19

Összesen 377 528 729 forintba kerültek Orbán Viktor hivatalos külföldi útjai 2020 januárja óta - tudta meg az rtl.hu. A Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz nyújtottak be közérdekű adatigénylést, a minisztérium tájékoztatása szerint az útiköltségek több mint 138 millióba, a szálláshelyek több mint 223 millióba, a delegációk tagjainak napidíjai pedig több mint 15 millió forintba kerültek. Ez azonban még nem végleges összeg, több, 2022. augusztus 4-ig történt utazás elszámolása még folyamatban van.

Orbán Viktor a Boris Johnsonnal tartandó londoni találkozójára érkezik 2021. május 28-án.
photo_camera Orbán Viktor a Boris Johnsonnal tartandó londoni találkozójára érkezik 2021. május 28-án. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

A miniszterelnök a hivatalos tárgyalásokra minden harmadik alkalommal az állami tulajdonban lévő Airbus A319-es géppel ment, annak ellenére, hogy a kormány tagadja, hogy kormánygépként használnák azt.

A részletes listából látszik, hogy a szállásra általában 100-200 ezer forint közötti összeget költöttek fejenként, bár idén januárban Párizsban ez például 750 ezer forintra rúgott átlagosan, egy májusi brüsszeli úton pedig több mint 500 ezer forintba került a delegáció tagjainak szállása fejenként.

Orbán általában 15-20 fős kísérettel utazik külföldre, de 2021 novemberében több mint 50 főből álló delegációval utazott Isztambulba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.