Müller Cecília a koronavírus-járványról: Ha el tudjuk engedi a sok veszteséget, akkor megpróbálhatjuk a hozadékát is értékelni

Egészségügy
2022 december 06., 17:34

„Annak, aki nem vette fel a harmadik, emlékeztető oltást, vagy több mint négy hónap telt el a harmadik oltás óta, ajánljuk a negyedik oltást, és lehetőség van ezek felvételére az oltópontokon és a háziorvosnál is” - mondta az országos tiszti főorvos az Inforádió Aréna című műsorában kedden este. Müller Cecília hozzátette: mindig ki kell kérni az orvos véleményét, de ő minden 60 év felettinek javasolja, mert „nem árt, ha bennünk van”. A koronavírus-járvány szerinte rengeteg tapasztalatot hozott.

„Látjuk a sebezhetőségeinket. Alázatra tanított ez a pandémia, mindig van új és újabb kihívás előttünk. Sok olyan tudományos kutatás és eredmény született, ami másképp nem jött volna létre. Ha el tudjuk engedi a sok veszteséget, akkor megpróbálhatjuk a hozadékát is értékelni”

- mondta. Arról, hogy mit kellene máshogyan csinálni egy következő járvány során, azt mondta, hogy szorosabbra kell fűzni a megfigyelő rendszereket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.