Németh Szilárd feloszlatta a csepeli Fideszt

POLITIKA
2022 december 06., 06:38
comments 30

A 24.hu értesülései szerint Németh Szilárd, aki három egymást követő választáson maradt alul a csepeli egyéni választókerületben, végleg leszámolna párton belüli riválisával, a vele konfliktusos viszonyban levő Borbély Lénárddal, a kerület fideszes polgármesterével. A lap szerint a folyamatos vereségei ellenére a választókerületi elnöki posztot megtartó Németh a tagság tudta nélkül kezdeményezte a helyi alapszervezet feloszlatását.

photo_camera Németh Szilárd 2022. június 7-én a Parlamentben. A Fidesz csepeli választókerületi elnöke ugyan zsinórban háromszor kapott ki Szabó Szabolcstól a parlamenti választásokon, de a listáról mindig mandátumhoz jutott. Fotó: Németh Dániel/444

Mindezt akkora titokban, hogy még a csepeli Fidesz Facebook-oldalán sincs nyoma a döntésnek, amiről az érintetteket a múlt héten végül postai úton tájékoztatták.

A döntés eredményeként, amit a Fidesz Kövér László vezette országos választmánya hozott meg Németh kezdeményezésére, a csepeli Fidesz-alapszervezet tagjainak megszűnt a párttagsága, vagyis pillanatnyilag Csepel polgármestere, Borbély Lénárd hivatalosan nem tagja a pártnak. A Németh-tel problémás viszonyban levő Borbélynak most hivatalosan újra kezdeményeznie kéne felvételét a pártba, de a 24 értesülései szerint ez nem lesz problémamentes. Erre utal legalábbis, hogy a jelek szerint már pártja önkormányzati frakciója se engedelmeskedik neki, "sőt, kifejezetten a megbuktatására játszik". Az önkormányzat képviselő-testületének múlt szerdai ülésén ugyanis a Fidesz kilenc képviselőjéből öt az ellenzéki pártokkal szavazva megtorpedózta a polgármester két fontos döntését is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.