Szlovák külügyminiszter: Megittam egy pohár gint, amikor megtudtam, hogy Szijjártó egyeztet Ficóval

POLITIKA
2022 december 06., 18:17
comments 15

„Felvitte a vérnyomásomat, amikor megláttam, hogy a szomszédos ország külügyminisztere a volt miniszterelnökkel találkozik, és a nemzeti érdekekről tárgyalnak,” mondta a szlovák külügyminiszter arról, hogy Szijjártó Péter egyeztetett és közös sajtótájékoztatót tartott Robert Ficóval kedden Pozsonyban. A Napunk-DennikN beszámolója szerint a korábbi szlovák kormányfőt gerinctelennek minősítette Rastislav Káčer, majd kijelentette, hogy „ha jószomszédi kapcsolatokat akarunk, ezek a gesztusok számomra érthetetlenek, mi ilyen gesztusokat nem teszünk, nem tartunk sajtótájékoztatókat ellenzéki politikusokkal.” Hozzátette:

meg kellett innia egy gint, amikor megtudta, mire készül Szijjártó.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és szlovák hivatali partnere, Rastislav Kácer kezet fog Pozsonyban 2022. december 5-én.
photo_camera Szijjártó Péter és Rastislav Kácer Fotó: Jaroslav Novak/MTI/MTVA

Nem hagyta szó nélkül Káčer kijelentéseit Szijjártó Péter, újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy több mint nyolc éve külügyminiszter, és sok mindent látott már, de olyat még nemigen, hogy azért kritizáljanak valakit, mert nem kizárólag a kormányzó párt, hanem az ellenzék képviselőivel is találkozik.

„Arra szeretném kérni, hogy tanulmányozza, legyen kedves, hogy Európában eddig hány külügyminiszter találkozott ellenzéki képviselőkkel a hivatalos látogatása során, és akkor majd meg tetszik lepődni”

- üzenete Szijjártó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.