Német Tesla-kereskedés címét írták feladóként az állatszemcsomagokra, amelyeket ukrán nagykövetségek kaptak meg

belföld
2022 december 07., 20:16
comments 5

Összesen 15 országban 31 ukrán nagykövetség és konzulátus kapott olyan csomagot, amibe állatszemet csomagoltak. Ukrajna külügyminisztere szerint a fenyegető csomagok mindegyikén ugyanazt a címet jelölték meg feladóként: egy németországi Tesla-márkakereskedést.

A csomagokat viszont úgy adták fel a postán, hogy a feladók ügyeltek arra, hogy ne derüljön ki a személyazonosságuk. Kifejezetten olyan postákat választottak, ahol nem volt biztonsági kamera felszerelve és a DNS-mintájukat sem hagyták rajta a csomagokon. Az első csomagok a múlt héten érkezett meg a nagykövetségekre, köztük Magyarországra is, akkor Ukrajna azt közölte, hogy állatszemeket tartalmazó, véres csomagokat nyolc európai nagykövetségre küldtek. Azóta már több esetet is fölfedeztek.

Hat csomagot küldtek Lengyelországba, ötöt Spanyolországba, négyet Olaszországba, kettőt-kettőt Portugáliába, Romániába, Magyarországra és Csehországba, egy-egy csomagot pedig Ausztriába, a Vatikánba, Dániába, Kazahsztánba, Hollandiába, az Egyesült Államokba, Franciaországba és Horvátország. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.