Javítóintézetbe kerülhet a srác, aki 500 forint miatt fenyegetett meg és rabolt ki egy tizenegy éves gyereket

bűnügy
2022 december 07., 07:58

A Kaposvári Járási Ügyészség rablás miatt emelt vádat azzal a siófoki fiúval szemben, aki egy tizenegy éves gyerek 500 forintját fenyegetéssel szerezte meg – írja közleményében az ügyészség.

A vádirat szerint a srác és barátai 2022 májusában egy siófoki játszótéren látták meg a 11 éves gyereket, akit megszólítottak „majd élcelődő kifejezéseket tettek rá”. A gyerek ezután bement egy közeli boltba vásárolni, ahova a srác és barátai utána mentek. Ott gúnyolták tovább a gyereket, és látták azt is, hogy fizetésnél visszakapott 500 forintot.

A fiatal srác meg akarta szerezni a pénzt a gyerektől, aki megpróbált elfutni, de utolérte, majd megfenyegette a gyereket, hogy megüti. A gyerek elsírta magát, és a fenyegetés hatására odaadta az 500 forintot.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben javítóintézet alkalmazására tett indítványt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.