Kényszerleszállás után lépett le a gépről 28 illegális bevándorló Spanyolországban

külföld
2022 december 07., 14:16
comments 12

Egy 28 fős bevándorló csoport megszökött egy repülőgépből, miután az kényszerleszállást hajtott végre egy barcelonai reptéren, közölték spanyol tisztviselők.

A Marokkóból Törökországba tartó repülőgépnek azért kellett kényszerleszállást végrehajtania, mert egy terhes nő eljátszotta, hogy beindul a szülés. Amikor pedig kinyitották a gép ajtaját, 28 ember kisurrant rajta.

A rendőrség azóta elfogta a megszökött csoport felét, köztük a nőt is, aki a feltételezések szerint illegálisan próbált bejutni Spanyolországba. A terhes nőt kórházba szállították, ahol megállapították, hogy nincs a vajúdásnak jele, ezért utána a rendőrség letartóztatta rendbontás vádjával. Az elfogottak közül 14 embert visszaültettek a repülőre, a maradékot pedig visszaküldik majd Marokkóba. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.