San Francisco mégsem engedélyezi a rendőrségnek, hogy gyilkos robotokat használjanak

külföld
2022 december 07., 05:43
comments 3

A város törvényhozói először engedélyezték, majd visszavonták a javaslatot, ami lehetővé tette volna, hogy a rendőrség extrém helyzetekben robotokkal ölhessen meg gyanúsítottakat.

A javaslatot valószínűleg annak hatására vonták vissza, hogy viszonylag sokan tiltakoztak és tüntettek a gyilkos robotok használatának engedélyezése ellen.

Pedig a Egyesült Államok más részein már sok helyen használnak ilyen típusú robotokat. 2016-ban Dallasban például egy robbanóanyaggal felfegyverzett robotot használt, hogy megöljön egy orvlövészt, aki előtte öt rendőrrel végzett, és többeket megsebesített. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.